27-årige Morten blev reddet af en som dig, da han faldt om med hjertestop under en løbetur. Du kan også redde liv. Bestil en gratis nål nedenfor, og vis at du vil træde til, når det gælder.

Morten var på ferie på Bornholm i 2012 med sin kone og deres to måneder gamle tvillinger.
En tidlig morgen tager han løbetøjet på, siger ‘vi ses!’ til familien og løber en tur, som han har planlagt til at tage mellem en halv og en hel time. 

Heldigvis er Knud fra Vej & Park på arbejde i Pedersker den tidlige morgen, da Morten kommer ud af skoven og falder om. 

Da Knud kommer hen til Morten, er han ikke i tvivl om, hvad der er sket. Morten har ingen vejrtrækning, og hans øjne er vidtåbne. 

Knud ringer 1-1-2 og får hjælp til at håndtere et hjertestop. Personalet på 1-1-2 beder Knud give hjertemassage og få nogen til at hente den nærmeste hjertestarter, der hænger ved Brugsen. 

To tyske turister kommer til. Konen hjælper Knud med hjertemassage, mens manden kører de 500 meter til Brugsen for at hente hjertestarteren. 

Han er hurtigt tilbage igen, og de tænder hjertestarteren, der selv fortæller dem, hvad de skal gøre. Knud og de tyske turister bliver hos Morten, til ambulancen er fremme ca. 12 minutter efter, at Knud ringede 1-1-2. 

Deres indsats i disse 12 minutter sikrede, at Morten i dag stadig er fuld af liv og far til sine tvillinger. 

Du kan også gøre som Knud. Du kan redde liv. 

Bestil en nål på den røde knap nedenfor og vis, at du vil træde til.

Bestil en nål

Bestil en nål, og vis at du vil træde til ved hjertestop

Sådan trådte vi til

At træde til for at redde et andet menneskes liv handler om liv og død - og du kan få brug for at sætte ord på oplevelsen bagefter.  Mød nogle af de mennesker, der trådte til, da de oplevede et hjertestop.

Sådan redder du liv

Find den nærmeste hjertestarter

På hjertestarterkortet kan du se alle de registrerede hjertestartere i Danmark. Du kan se om de er døgnåbne, og hvor de præcist er placeret. Husk altid at ringe 1-1-2 som det første, hvis du oplever en menneske falde om med hjertestop.