På en af sine lange løbeture finder Rolf et livløst menneske på skovstien. Selvom han netop har været på kursus i at spotte et hjertestop, kommer det meget bag på ham, at han pludselig står midt i det. I dag lyder rådet til andre: ”Er du i tvivl, så gå ud fra, at det er et hjertestop."

Jeg var på de sidste kilometer af min lange søndags-løbetur i skoven omkring Aarhus, da jeg finder ham. Han nærmest hænger ind over et hegn lidt væk fra stien. På afstand kan jeg ikke se, hvad det er, kun at det ser mærkeligt ud.

 

På afstand kan jeg ikke se, hvad det er, kun at det ser mærkeligt ud

 

Jeg løber hen til ham og får ham fri af trådhegnet. Han er ikke ved bevidsthed. Jeg har aldrig stået med et hjertestop før og er kortvarigt i tvivl. Men efter kort tid beslutter jeg mig for, at det må det være. Det er gispelydene, han udstøder, der forvirrer.
Det er grænseoverskridende at tage beslutningen: JA, det er et hjertestop. Og JA, det menneske, der ligger foran dig, er rent faktisk død. Men hvis først, man har erkendt det, så er der kun én vej, og det er at hjælpe så godt, man kan.

Læs flere historier