Rasmus har aftalt en hyggeaften kun med sin mor, da hun pludselig falder om i sofaen med hjertestop. Rasmus har aldrig givet førstehjælp før eller lært det i skolen. Et TV-spot om at alle kan redde liv bliver afgørende for hans mod til at træde til.

Det sker ikke så ofte, at det bare er mig og min mor, der er alene hjemme. Men det var vi denne aften. Vi havde aftalt en rigtig hyggeaften med mad foran fjernsynet.

I næste sekund er alt kaos. Uden at jeg opdager det, er maden gledet af min mors tallerken, og glasset med vand danner en mørk plet i sofaen under hende. Hun er faldet bagover og ligger med livløse øjne og kigger op i loftet.

 

Min mor har fået hjertestop, men jeg ved det ikke. Jeg tror, hun er besvimet

 

Min mor har fået hjertestop, men jeg ved det ikke. Jeg tror, hun er besvimet. Men som sekunderne går, og jeg ikke kan få kontakt med hende, vælder panikken op i mig. Jeg havde få dage forinden set et TV-spot om, at alle kan redde liv, og at man ikke kan gøre noget forkert ved et hjertestop. Jeg beslutter at ringe 1-1-2. Fra da af er jeg i gode hænder, for jeg får præcist at vide, hvad jeg skal gøre.

Jeg har altid lært, at man kun må ringe til 1-1-2 i yderste nødstilfælde. Og aldrig lave telefonfis. Så jeg tøver lidt. For er det nu? Må jeg godt ringe og forstyrre? 

Heldigvis overlever min mor. Episoden har knyttet os tættere sammen. Hun er kommet godt over det. Det samme er jeg takket være gode venners hjælp og min musik, som blev et helle for mig. Og så har jeg lært ikke at være bange for at ringe 1-1-2.

Læs flere historier