Børge er på vej hjem fra arbejde gennem ’Vejlerne’ – det inddæmmede naturreservat ved Thisted – da han ser en bil komme lige imod sig. I hans vejbane. Han må undvige. I bakspejlet ser han bilen køre af vejen og ned i et afvandingsbassin. Han iler til hjælp.

I bassinet lå bilen næsten helt under vand. Jeg hoppede i, dykkede. Der var et ægtepar i bilen. Først forsøgte jeg at få konen ud, der var bag rattet. Men jeg kunne ikke åbne døren ind til hende.

Jeg dykkede igen og fik nu døren til passagersædet op, hvor manden sad fastspændt. Da jeg rakte ned efter hans sikkerhedssele, mærkede jeg to klem om mit håndled. Jeg var sikker på, at det var konen, der fortalte mig, at hun var ok, og at jeg skulle bjærge hendes mand først. Så det gjorde jeg.

 

Han var blå, da jeg begyndte at genoplive ham på taget af bilen

 

Han var blå, da jeg begyndte at genoplive ham på taget af bilen. Heldigvis fik jeg liv i ham. Jeg vidste, at jeg ikke både kunne sørge for ham og bjærge konen, hvorfor jeg løb op til vejen. Råbte og fægtede med armene. Flere biler passerede mig. ”Ring 1-1-2. Kom og hjælp,” skreg jeg, da nogen endelig stoppede. Men ingen fulgte med mig tilbage til bassinet. Jeg dykkede ned og bjærgede konen. Hun var død.

Bagefter blev jeg kaldt en helt. Det varmede. For det var hårdt, at folk ikke hjalp til. Men jeg er stolt af mig selv. Jeg ved, at jeg valgte rigtigt. Konen havde fået en dødbringende blodprop, mens hun kørte bilen. Derfor var hun kørt af vejen og ned i bassinet. Så det var manden, der havde givet mig et par klem under vandet.

Læs flere historier