Alexander og Benjamin træder ind i saunaen lidt efter at have trænet et hold af mindre børn i svømning i Midtfyns Fritidscenter. I saunaen sidder en død mand.

Benjamin: ”Manden var helt livløs, og vi fik straks gennet børnene ud, så de ikke skulle se det. Heldigvis kom der nogle forældre ind i saunaen i samme sekund, og jeg blev bedt om at hjælpe med at bære manden ud. Da jeg greb om hans overkrop, skrællede hans hud af. Det var en forfærdelig fornemmelse.”

 

Jeg vidste, at der ikke var nogen vej udenom

 

Alexander: ”Jeg hjalp med at give kunstigt åndedræt. Manden havde ligget i saunaen i en halv time, og jeg sugede hans brugte luft ind. Jeg kunne kun gøre det et par minutter. Det var barsk at høre hans ribben knække og hans mave skvulpe under genoplivningen. Men jeg vidste, at der ikke var nogen vej udenom.”

Benjamin: ”Nogen hentede en hjertestarter, men den anbefalede ikke stød. Manden var død. Vi er glade for, at vi bagefter havde hinanden at tale med. For det var en voldsom oplevelse. Men vi har også talt om, at selv når det er allersværest, går vi ikke i panik. Vi kunne rent faktisk træde til. Vi har siden undervist børnene i, hvordan man bruger en hjertestarter. For børn kan også træde til, har vi lært."

Læs flere historier