Persondatapolitik for behandling af data relateret til TrygFondens hjertestarternetværk

Nedenfor kan du læse vores persondatapolitik for TrygFondens hjertestarternetværk

Persondatapolitikken bliver løbende ajourført og er senest opdateret den 25. august 2022.

Persondatapolitik for TrygFondens hjertestarternetværk

  • 1. Dataansvarlig

    TrygFonden smba (TryghedsGruppen smba) (herefter TrygFonden”, ”vi”, ”vores”, ”os”) er dataansvarlig for en række personoplysninger, som vi bl.a. modtager, når du registrerer en hjertestarter på hjertestarter.dk. Du finder vores kontaktoplysninger nederst i denne politik. 

    Hvis du vil have oplysning om, hvordan vi fx beskytter persondata i forbindelse med vores øvrige aktiviteter, kan du se vores persondatapolitikker på tryghed.dk, respektforvand.dk og besoegshunde.dk.

    Hvis du vil have oplysning om, hvordan vi beskytter dine persondata i forbindelse vores hjerteløberordning, kan du se vores persondatapolitik her

    Vi vil med denne persondatapolitik oplyse om, hvordan vi behandler og beskytter persondata relateret til vores hjertestarternetværk.

  • 2. Formålene med behandlingen af personoplysninger

    Når du registrerer en hjertestarter, behandler vi de oplysninger, som du oplyser ved tilmeldingen. Formålet med hjertestarter.dk er at give ejeren af en hjertestarter mulighed for ved registrering af hjertestarteren på hjertestarter.dk, at gøre den synlig, så den kan være med til at redde liv. Formålet med behandlingen af oplysningerne er således at kunne videregive relevante oplysninger til offentligheden og regionerne (AMK-vagtcentralerne - 112), at kunne kommunikere med den ansvarlige for hjertestarteren fx i forbindelse med brug og tilbagelevering af brugte hjertestartere, kommunikation med udbringere med henblik på at kunne kontakte udbringer i en akut situation, samt kommunikation med fadder om generel information vedr. hjertestarter-netværket. Formålet med behandlingen er desuden at udarbejde statistikker vedr. TrygFondens arbejdet på hjertestarterområdet.

    Nedenfor finder du et skema, der angiver, hvilke personoplysninger vi indsamler, og på hvilket grundlag vi behandler dem

     
    Hvem (hvilke registrerede personer) Personoplysninger (hvilke personoplysninger behandler vi)  Behandlingsgrundlag (på hvilket juridisk grundlag behandler vi oplysningerne)
    Fadder

    • Navn
    • Adresse
    • Telefonnummer
    • E-mail
    • Adgangskode

    Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b (aftale): 

    • Aftale med fadderen for en hjertestarter om via hjertestarter.dk at gøre oplysninger om hjertestarteren tilgængelige for offentligheden og de sundhedsfaglige medarbejdere i regionerne (AMK-vagtcentralerne - 112), og om at kommunikere med fadderen om hjertestarterens brug m.v.

    Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f (interesseafvejning):

    • TrygFonden har en legitim interesse i løbende at udarbejde statistik vedr. TrygFondens arbejde på hjertestarterområdet
    Udbringer
    • Navn
    • Telefonnummer

    Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f (interesseafvejning):

    • TrygFonden har en legitim interesse i at der kan kommunikeres med udbringere i en akut situation

     

  • 3. Brug af databehandlere og videregivelse til tredjeparter

    Vi bruger eksterne leverandører til bl.a. IT-drift og serviceydelser og til udvikling af vores webservices. I den forbindelse sikres beskyttelsen af persondata enten gennem fortrolighedsaftaler eller gennem databehandleraftaler.

    Oplysninger om hjertestarterens placering og tilgængelighed offentliggøres på hjertestarter.dk og i Hjerteløber App’en. Samme oplysninger samt kontaktoplysninger på kontaktpersonen og eventuelle udbringere videregives desuden til regionerne (AMK-vagtcentralerne - 112).

  • 4. Cookies og statistik
    Vi behandler oplysninger om dit besøg på hjertestarter.dk ud fra de oplysninger din browser sender. Se mere herom i vores cookiepolitik.
  • 5. Behandlingssikkerhed

    Vi har truffet tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger vedr. de persondata, vi behandler. De skal bl.a. sikre, at dine data ikke ændres, mistes eller kommer til uvedkommendes kendskab, og omfatter fx firewall, websikkerhed, sikkerhedsopdateringer af servere, pc-arbejdspladser og netværksudstyr samt beskyttelse mod virus og uønskede programmer. Vi har desuden autorisations- og adgangsbegrænsninger, der sikrer, at persondata kun kan tilgås af relevante medarbejdere, som desuden er underlagt tavshedspligt og instrueret i omgang med persondata.

     

  • 6. Sletning
    Vi behandler kun oplysningerne til de angivne formål, og de slettes, når de ikke længere er nødvendige herfor.
  • 7. Dine rettigheder
    Du har – med de gældende begrænsninger og vilkår i henholdsvis databeskyttelsesloven og databeskyttelsesforordningen – følgende rettigheder: 

    - Retten til indsigt i personoplysningerne
    - Retten til at få ændret ukorrekte personoplysninger og ufyldestgørende personoplysninger
    - Retten til at få slettet personoplysningerne
    - Retten til at få begrænset personoplysningerne
    - Retten til dataportabilitet

    Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på datatilsynet.dk.

    Hvis du vil udnytte dine rettigheder, skal du henvende dig til TrygFonden. Vores kontaktdata kan du se nedenfor.

    Du har ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine personoplysninger på. Du kan se Datatilsynets kontaktoplysninger på datatilsynet.dk.
     
    Ret til indsigelse

    Du har ret til - af grunde, der vedrører din særlige situation - at gøre indsigelse mod behandling af personoplysninger, hvor grundlaget for vores behandling er legitime interesser, som angivet ovenfor. Hvis du gør indsigelse, må TrygFonden ikke længere behandle dine personoplysninger, medmindre vi påviser vægtige legitime grunde til behandlingen, der går forud for dine interesser, rettigheder og frihedsrettigheder, eller behandlingen er nødvendig for, at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares.
  • 8. Kontakt os
    Hvis du har spørgsmål til vores behandling af personoplysninger, kan du kontakte os:

    TrygFonden smba (TryghedsGruppen smba)
    Hummeltoftevej 49
    2830 Virum 
    Tlf.: 45 26 08 00
    E-mail: info@trygfonden.dk