Efter en mission som hjerteløber

Det er helt normalt, at der kommer en reaktion, efter du har været på mission. Se filmen ovenfor.

Når du har været afsted på mission, skal du huske, at du ikke må dele personhenførbare oplysninger om personen med formodet hjertestop. Det vil sige hverken adresse, navn, ligesom du naturligvis heller ikke må tage eller dele fotos eller videregive information om forløbet, der kan henledes tilbage til personen med hjertestop.

Du må til gengæld gerne tale dét at være afsted på misssion igennem med din familie eller andre personer, så du får oplevelsen bearbejdet. 

Oplevelsen får adrenalinen til at pumpe rundt i kroppen, og det hele sker på kort tid. Nogle kan føle sig utilstrækkelige eller tvivle på, om de gjorde det rigtige. Det er helt normalt.

Det er vigtigt, at du ikke går rundt med en følelse af, at du ikke gjorde det godt nok. Tværtimod trådte du til og gjorde hvad du kunne – og det er langt bedre end ikke at gøre noget. 

Man kan også komme til at tro, at man ikke gjorde en forskel, fordi der allerede var hjerteløbere i gang, da man nåede frem. Der er mange opgaver, når der sker hjertestop, og har du guidet ambulanceredderne frem til stedet, eller blot nået frem og fået at vide, at der var styr på situationen, så er din indsats stadig meget værd. Der bliver altid alarmeret flere hjerteløbere til et hjertestop, og hvis det lykkes alle at nå frem, er det blot en heldig situation.

Det er også værd at huske på, at en undersøgelse blandt danskere, der er trådt til ved hjertestop, viser, at langt størstedelen står tilbage med en god følelse, fordi de gjorde noget – og det er uanset, om personen overlever eller ej.

Du modtager et spørgeskema

Alle, der modtager en alarm, får efterfølgende en sms med et spørgeskema. I spørgeskemaet bliver du bl.a. spurgt til, hvor påvirket du er af situationen.

Hvis du angiver, at du er meget påvirket, vil du blive ringet op og tilbudt at tale forløbet igennem med en sundhedsfaglig person. 

Vores erfaring er, at det er de færreste, som har behov for en samtale, da snak med familie og venner ofte er tilstrækkeligt til at få bearbejdet oplevelsen. Du modtager også link til spørgeskemaet, selvom du afviser alarmen, men dine svar er stadig vigtige for os.

FAQ

Læs og få svar på dine spørgsmål om, hvordan du er hjerteløber

Tilmeld dig som hjerteløber

Du tilmelder dig og modtager alarmer via hjerteløber-appen, som du downloader i App Store eller via Google Play. Du kan være TrygFonden Hjerteløber i hele Danmark.

Download Hjerteløber-app til iPhone

Download Hjerteløber-app til Android