Vælg en hjertestarter, der kan redde liv døgnet rundt

Når du skal anskaffe en hjertestarter, er det vigtigt, den lever op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Husk at hænge den udenfor, så den kan redde liv døgnet rundt.

Hvis du eller din virksomhed står for at skulle anskaffe en hjertestarter, kan du med fordel vælge en, der lever op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Det betyder bl.a., at hjertestarteren stemmeguider brugeren gennem processen på dansk.

Hæng hjertestarteren udenfor, så den kan redde liv døgnet rundt

Ca. hver anden hjertestarter er låst inde efter fyraften. Men halvdelen af alle hjertestop sker, når vi holder fri. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen, at hjertestartere er døgntilgængelige, så de er lette at nå, hvis nogen falder om med hjertestop. Kender du en hjertestarter, der er låst inde? Så print eller mail en opfordring til ejeren om at gøre hjertestarteren døgntilgængelig

Sådan gør du

Hvis du hænger hjertestarteren udenfor, skal den placeres i et varmeskab, der beskytter den mod vejr og vind. Det er vigtigt, at hjertestarteren ikke låses inde i et varmeskab med kode, da det kan forsinke redningen. Der findes mange forskellige hjertestartere. Spørg forhandleren af din hjertestarter om en anbefaling.

Har du spørgsmål ?

Få svar på vores FAQ.

Hvilken hjertestarter skal jeg købe?

Der er en række forhold, der kan være gode at overveje, når du skal anskaffe en hjertestarter. På Brancheforening for Hjertestarteres hjemmeside kan du se anbefalingerne.

Registrer din hjertestarter

Ved at registrere din hjertestarter på hjertestarter.dk, kan den være med til at redde liv. Vi håber, at du gør hjertestarteren døgntilgængelig ved at hænge den udenfor.