Ved at registrere din hjertestarter på hjertestarter.dk, kan du være med til at redde liv, fordi hjertestarteren bliver synlig for alle på hjertestarterkortet, og de sundhedsfaglige medarbejdere på alarmcentralen har mulighed for at henvise til din hjertestarter via Hjertestarter-Netværket.
Når du har registreret din hjertestarter, bliver du kontaktet telefonisk inden for tre dage, hvis der er nogle oplysninger, vi har brug for at gennemgå. Så snart alt ser fint ud, bliver hjertestarteren aktiveret på Hjertestarter-Netværket. Du får besked på e-mail, når du kan se din hjertestarter på kortet.
Der kan muligvis være et problem med browseren. Prøv at tilgå vores hjemmeside fra en anden browser - fx Google Chrome, Firefox eller Safari.
Se hvordan du downloader en ny browser og skifter standardbrowser
Hjælper det ikke at skifte browser, så prøv at gennemføre registreringen fra en anden computer, hvis det er muligt.
Medarbejderne hos AMK-vagtcentralen har adgang til Hjertestarter-Netværkets database, hvor din hjertestarter er registreret. De kan via oplysningerne her dirigere førstehjælpere hen til den nærmeste hjertestarter.
Information om din hjertestarter bliver også tilgængelig på hjertestarterkortet og i hjertestarter-appen, hvor det er muligt at se adresse og åbningstider for din hjertestarter.
Det er ejeren af hjertestarteren, der har ansvaret for at vedligeholde den og sørge for, at den altid virker, så den er klar til at blive brugt, hvis nogen får hjertestop.
Hvis hjertestarteren har været i brug, kan du i nogle tilfælde få refunderet udgifterne til nye elektroder eller direkte få udskiftet til et nyt sæt elektroder.
Se hvordan landets regioner dækker ved udskiftning af elektroder, når hjertestarteren har været i brug.
Du finder udløbsdatoen på posen eller i kassetten som elektroderne ligger i, hvor der er noteret en dato. Datoen henviser til, hvornår elektroderne udløber, og du skal derfor udskifte dem, før du når udløbsdatoen.
Hvis der bliver henvist til din hjertestarter fra alarmcentralen eller i forbindelse med en hjerteløbermission, kan din hjertestarter have været i brug. Derfor vil du som ansvarlig for hjertestarteren modtage en e-mail, hvor du bliver bedt om at kontrollere, at hjertestarteren er på sin plads, og at den virker.
Herefter skal du enten klarmelde hjertestarteren eller deaktivere den. Det kan du gøre på hjertestarter.dk. Det bliver også forklaret i den e-mail, du modtager, efter hjertestarteren har været i brug. Vær opmærksom på, at hjertestarteren ikke automatisk bliver deaktiveret, men at du selv skal sørge for det.
Alle kan bruge en hjertestarter. Det er nemt, og når du har trykket på startknappen, fortæller hjertestarteren dig præcis, hvad du skal gøre.
TrygFonden sælger ikke hjertestartere, og vi kan ikke pege på én hjertestarter frem for en anden.
Vi anbefaler, at du læser mere hos Brancheforeningen for Hjertestartere.
Det er altid en god idé at lære livreddende førstehjælp, så du er klar på, hvad du møder, hvis du kommer ud til et hjertestop. Hvis du er interesseret i et førstehjælpskursus, anbefaler vi, at du kigger hos Dansk Råd for Genoplivning.
Har du problemer med at tilmelde eller afmelde din hjertestarter, kan du ringe til os mandag til torsdag fra 9.00 til 15.30 og fredag fra 9.00 til 14.00