En hjerteløbermission får adrenalinen til at pumpe rundt i kroppen, og det hele sker på kort tid. Nogle kan føle sig utilstrækkelige eller tvivle på, om de gjorde det rigtige. Nogle kan også komme til at tro, at de ikke gjorde en forskel, fordi der allerede var hjerteløbere i gang, da de nåede frem. Det er helt normalt.
Det er vigtigt, at du ikke går rundt med en følelse af, at du ikke gjorde det godt nok. Tværtimod trådte du til, og gjorde hvad du kunne – og det er langt bedre end ikke at gøre noget.
Det kan være en god idé at tale oplevelsen igennem med din familie eller andre personer, så du får oplevelsen bearbejdet efter din mission, så længe du ikke deler personlige oplysninger fra missionen.
Efter en hjerteløbermission har du tavshedspligt omkring personlige oplysninger. Det betyder, at du ikke må dele oplysninger som navn, adresse eller detaljer om forløbet, der kan forbindes til personen med hjertestop. Du må naturligvis heller ikke tage eller dele billeder.
Det er helt naturligt at have behov for at tale oplevelsen igennem i tiden efter din mission, men husk, at du har tavshedspligt omkring personlige oplysninger.
Alle, der modtager en alarm, får efterfølgende en SMS med et spørgeskema. Dine svar er vigtige for os, da de hjælper os med at forstå, hvordan oplevelsen har været, og hvordan vi eventuelt kan forbedre hjerteløberordningen.
I spørgeskemaet bliver du blandt andet spurgt, hvor påvirket du er af situationen. Er du meget påvirket, bliver du ringet op og tilbudt en samtale med en sundhedsfaglig person.
Du modtager også spørgeskemaet, selvom du afviser alarmen, og dine svar er stadig vigtige for os.
Udforsk mere
I Facebook-gruppen, TrygFonden Hjerteløber, kan du møde andre hjerteløbere og udveksle erfaringer.