Registrer din hjertestarter

Når du registrerer din hjertestarter, bliver den synlig for almindelige borgere og de sundhedsfaglige medarbejdere på 1-1-2, der kan guide til den, så flere kan overleve et hjertestop.

Inden du går til registreringen af din hjertestarter, er det vigtigt at du har følgende klar:

  • Producent / Model hjertestarter
  • Serienummer på hjertestarteren
  • Udløbsdato på elektroder

Læs hele guiden her

Registrer din hjertestarter her

Hvis du er ansvarlig for hjertestarteren, kan du registrere den her. Det tager kun 10 minutter, og så kan hjertestarteren hjælpe flere i dit lokalområde, hvis nogen får hjertestop.

Når du registrerer din hjertestarter på hjertestarter.dk, bliver den synlig på kortet og tilgængelig for borgerne - også via app'en TrygFonden Hjertestart. Læs mere om krav til registrering. Samtidig bliver hjertestarteren synlig for landets 1-1-2-vagtcentraler, så de sundhedsfaglige medarbejdere kan dirigere førstehjælpere til den nærmeste i tilfælde af hjertestop ved opkald til 1-1-2.

Kender du til en hjertestarter, der ikke er registreret i Hjertestarter-Netværket? Download en kort guide til registrering, som du kan give til ejeren af en ikke-registreret hjertestarter her.

Det er vigtigt at hjertestarterne er tilgængelige, når hjertestoppene sker - også efter klubhuset eller arbejdspladsen er lukket. Hjertestarterne bør være tilgængelige døgnet rundt.

En hjertestarter kan redde liv - men kun hvis den kommer i hænderne på en førstehjælper. Og det er svært, hvis hjertestarteren er låst inde på en arbejdsplads efter fyraften eller hænger i en butik efter lukketid. I dag er godt hver anden registrerede hjertestarter tilgængelig døgnet rundt.

Udbringere

Vi anbefaler, at du altid angiver telefonnumre på en eller flere udbringere, der er villige til at løbe ud med hjertestarteren, hvis der er brug for den. Du kan også melde dig som hjerteløber - uanset hvor du bor. Det er din øjeblikkelige lokation, der afgør om du bliver kaldt - og altså ikke din bopælsregion. Læs mere om hjerteløber-projektet her.