04.09.2014

Rasmus har aftalt en hyggeaften med sin mor, da hun pludselig falder om i sofaen med hjertestop. Rasmus har aldrig givet førstehjælp før eller lært det i skolen. En TV-reklame, der fortæller, at alle kan redde liv, bliver afgørende for hans mod til at træde til.

Det sker ikke så ofte, at det bare er Rasmus og mor, der er alene hjemme. Men det var de denne aften. De havde aftalt en rigtig hyggeaften med mad foran fjernsynet.
I næste sekund er alt kaos. Uden at Rasmus opdager det, er maden gledet af mors tallerken, og glasset med vand danner en mørk plet i sofaen under hende. Hun er faldet bagover og ligger med livløse øjne og kigger op i loftet.

”Min mor har fået hjertestop, men jeg ved det ikke. Jeg tror, hun er besvimet. Men som sekunderne går, og jeg ikke kan få kontakt med hende, vælder panikken op i mig.” 

Rasmus havde få dage forinden set et TV-spot om, at alle kan redde liv, og at man ikke kan gøre noget forkert ved et hjertestop. Han beslutter at ringe 1-1-2. Fra da af er han i gode hænder, for han får præcist at vide, hvad han skal gøre.

”Heldigvis overlevede min mor. Episoden har knyttet os tættere sammen, og hun er kommet godt over det. Det samme er jeg takket være gode venners hjælp og min musik, som blev en helle for mig. Og så har jeg lært ikke at være bange for at ringe 1-1-2.”

 

Bliv hjerteløber

En hjertestarter øger chancen for at overleve et hjertestop markant. Og jo før den kommer frem, desto bedre. Bliv hjerteløber og hent nærmeste hjertestarter, hvis nogen nær dig får hjertestop