Christian reddede Jens Peters liv

13.01.2012

Christian er på vej hjem på weekend. Han er soldat ved Flyvevåbnet i Karup og er træt efter en lang uge. På Hovedbanegården skal han skifte til S-tog for at komme hjem til Lyngby. 

I kupéen sidder en nydelig ældre herre, der pludseligt begynder at snorke højt. Manden strækker sig helt ud, og holder så op med at trække vejret. To unge mænd ved siden af begynder at slå ham på kinderne. I det øjeblik kan Christian godt se, at der ikke er tale om en fulderik, der er faldet i søvn. Noget er helt galt.

”Jeg tænker, at der skal tages action. Nu er det nu, Christian! Nu skal du gøre det, du har lært. Nu tager du din baret af, og så går du derover, og så går du i gang!”

Jens Peter er en stor mand, så Christian og de unge mænd hjælper hinanden med at få ham ned på gulvet. Christian flår skjorten af Jens Peter og går i gang med hjertemassage. En ældre dame kommer hen og siger, at hun gerne vil hjælpe. Hun får standset toget og ringer 1-1-2. 

I Forsvaret får man indprentet, at det eneste man kan gøre forkert i en skarp situation, er ikke at gøre noget. Christian gjorde alt det rigtige, og da Jens Peter blev ført bort af ambulanceredderne, klappede folk af ham. 

Et år efter ringede Christians telefon. ”Hansen, du er efterlyst! Tænd for DR1,” lød det. På DR1 så Christian manden, han havde reddet, tone frem på TV. Jens Peter ville gerne i kontakt med ham og sige tak.

I dag ses Christian og Jens Peter et par gange om året. Christian har været med til Jens Peters guldbryllup og har mødt hele hans familie.

”Noget, der slog mig hårdt, var da jeg mødte hans kone, der bare sagde ”Tak, tak, tak!” og gav mig en krammer. For det var ikke kun Jens Peter, jeg reddede den dag. Indirekte reddede jeg også de familiemedlemmer, han betyder så meget for.”

Bliv hjerteløber

En hjertestarter øger chancen for at overleve et hjertestop markant. Og jo før den kommer frem, desto bedre. Bliv hjerteløber og hent nærmeste hjertestarter, hvis nogen nær dig får hjertestop