14.03.2018

Det er midt om natten hjemme hos Anette og Per. De har besøg af deres barnebarn, som ligger og sover med Anette i børneværelset, mens Per ligger i soveværelset. Barnebarnet får mareridt, så de vågner og går ind til Per. Anette fortsætter til toilettet.

På vej tilbage lyder det som om, Per er faldet i meget dyb søvn, men kan Anette pludselig se, at han er helt væk.

Hun bliver bange og overvejer at løbe ind til naboerne, men tænker alligevel, at hun hurtigt skal i gang med at hjælpe. Så hun ringer 1-1-2 og får vejledning i livreddende førstehjælp. 

Stemmen på 1-1-2 guider hende gennem førstehjælpen og fortæller alt, hvad hun skal gøre. Hun bliver nervøs, men stemmen i røret hjælper hende til at holde fokus på at hjælpe Per.

Anette reddede Per, og hun er i dag glad for, at hun gik i gang per refleks i stedet for at søge andre, der kunne hjælpe.

”Man kan gøre noget, om man har været på førstehjælpskursus eller ej. Så bare kom i gang!  Jeg var lidt bange til at starte med, men man skal ikke være bange, for man kan ikke gøre noget forkert. Det knaste, da jeg trykkede på Per, men det var bare fordi, jeg gjorde det rigtigt, og det betød, at han heldigvis er i live i dag.”
 

Bliv hjerteløber

En hjertestarter øger chancen for at overleve et hjertestop markant. Og jo før den kommer frem, desto bedre. Bliv hjerteløber og hent nærmeste hjertestarter, hvis nogen nær dig får hjertestop