Giv hjertestarteren ben at løbe på

Hvis du er over 18 år, kan du blive hjerteløber og være med til at redde liv i Region Hovedstaden, Region Midtjylland og snart i Region Nordjylland.

Sådan bliver du hjerteløber

Du tilmelder dig og modtager alarmer via Hjerteløber-appen, som du downloader i App Store eller via Google Play. Du kan tilmelde dig uanset hvor i Danmark, du bor, men du kan kun blive alarmeret til hjertestop i Region Hovedstaden, Region Midtjylland og fra 2020 i Region Nordjylland. Vi anbefaler, at du føler dig hjemme i livreddende førstehjælp, før du tilmelder dig.

Nedenfor kan du se, hvordan appen fungerer.

Download Hjerteløber-app til iPhone
Download Hjerteløber-app til Android

Spot image

Sådan trådte vi til

At træde til for at redde et andet menneskes liv handler om liv og død - og du kan få brug for at sætte ord på oplevelsen bagefter.  Mød nogle af de mennesker, der trådte til, da de oplevede et hjertestop. Og hør også hjerneforskeren Morten Kingelbach fortælle, hvordan man overvinder sin bekymring for at træde til
Spot image

Sådan fungerer Hjerteløber-appen

1-1-2 Vagtcentralen modtager et opkald om hjertestop, og aktiverer Hjerteløber-systemet.

Spot image

Via Hjerteløber-appen får de nærmeste 20 hjerteløbere besked om at løbe afsted mod hjertestoppet.
Spot image

Hjerteløber-appen guider nogle hjerteløbere til at hente den nærmeste hjertestarter og andre til at løbe direkte hen og yde livreddende førstehjælp.
Video poster

Hurtig hjælp er afgørende

Læge og forsker Carolina Malta Hansen forklarer her, hvordan hjerteløberne alarmeres via appen og guides i at yde hjertelungeredning og hente en hjertestarter, inden ambulancen når frem.