Tal og fakta om hjertestart

Antallet af hjertestartere i Danmark er stigende, og stadigt flere danskere lærer, hvordan man giver livreddende førstehjælp. Vi har samlet tal og fakta om hjertestop og hjertestart i Danmark.

Danmark er i verdensklasse, når det gælder genoplivning
Hvert år falder 5.000 danskere om med hjertestop uden for hospital i Danmark. Det svarer til omkring 13 danskere om dagen. Når det sker, starter en kamp mod uret. For hvert minut der går, fra at en person falder om med hjertestop, til hjælpen når frem, falder chancen for overlevelse med 10 procent. Heldigvis kan vi hver især gøre en afgørende forskel ved at råbe om hjælp, ringe 1-1-2, give hjertemassage eller løbe efter en hjertestarter.

Danmark er i verdensklasse, når det gælder genoplivning

De seneste 18 år er det lykkedes at firedoble overlevelsen efter hjertestop uden for hospital i Danmark - det har intet andet land præsteret.

Video poster

Case Denmark

"Intet andet land har formået at tredoble overlevelsen efter hjertestop på så få år, som vi har gjort i Danmark. En del af det skyldes danskernes villighed til at træde til, og at vidner til hjertestoppet bliver guidet igennem genoplivningen af det sundhedsfaglige personale på 1-1-2". Hør TrygFondens projektchef Grethe Thomas fortælle om "Case Denmark".

Vi samarbejder med DRG

TrygFonden samarbejder med Dansk Råd for Genoplivning om blandt andet den årlige Hjertestarterdag og om at indsamle data om hjertestop uden for hospital.